Flavours a pregatit 6.000 de meniuri creative pentru echipa si artistii UNTOLD

1
De Gavrila Alina
23 sept. 2021

Flavours a asigurat si anul acesta portia delicioasa de energie culinara pentru artistii si echipa UNTOLD, cel mai mare festival de muzica din Romania.


Ca parte din strategia de dezvoltare anuntata la inceputul acestui an, grupul Flavours continua colaborarea cu evenimente de anvergura din Romania, UNTOLD fiind deja un partener constant. 2021 este al treilea an in care grupul Flavours, prin divizia din Cluj-Napoca, a asigurat cateringul pentru echipa si artistii prezenti la UNTOLD, printre care nume precum Paul Van Dyk, Afrojack, David Guetta, The Script, Steve Aoki, Martin Garrix, Ofenbach sau Lost Frequencies.

Acest proiect de anvergura a necesitat 3 luni de pregatire din partea Flavours, pentru o organizare minutioasa a evenimentului din punct de vedere culinar. In total, pentru cele 530 de persoane din randul artistilor si peste 600 de membri ai staffuluiUNTOLD, echipa formata din 10 bucatari a pregatit 6.000 de meniuri, echivalentul a 7,5 tone de mancare finita, din 11 tone de materie prima. Dat fiind specificul si nevoia de energie a echipei, masa a fost livrata zilnic, timp de o luna, si a constat in preparate tip street food, sub semnatura Stradale. Toate preparatele au fost create conform viziunii si valorilor grupului Flavours: cu ingrediente naturale, de sezon, fara aditivi sau potentiatori de gust.

„Desfasurarea de forte din partea noastra a fost pe masura festivalului. Am gandit meniuri nu doar super gustoase, ci si menite sa asigure energie si sa fie suficient de hranitoare pentru cei din echipa de productie si implementare, a declarat Chef Foa, coordonator al echipei Flavours si Stradale si artizanul meniului. „Intr-un astfel de eveniment, consumul de energie este fabulos, iar mancarea inseamna combustibil. Tocmai de aceea, pentru noi a fost o provocare interesanta sa concepem preparatele perfecte pentru nevoile lor.

Sarmale si salata de vinete, printre preferatele artistilor internationali

Experienta senzoriala completa pe care echipa Flavours si-a propus sa o ofere a fost o reusita, dupa cum au demonstrat-o chiar preferintele artistilor. Meniul pentru cele 4 zile a fost construit tinand cont de preferintele din anii anteriori, cu dorinta de a pune in evidenta bucataria traditionala, cu mici completari din cea internationala. Cele mai apreciate preparate din meniu au fost sarmalele, Slow Cooked Pork Leg, Butter Chicken si salata de vinete, dar si gulas si saramura de pastrav. Pentru desert, vedetele au fost placinta cu branza, ciocolata de casa pe blat pufos si brownie.

„Preparatele create de noi sunt intotdeauna insotite de un design spectaculos, gandit in cel mai mic detaliu pentru a crea un tablou complet – aspect, gust, aroma.  Dupa ce la editia anterioara am creat bufetul dintr-un perete transparent, pentru a duce spectacolul si in zona de servire a mesei, anul acesta ne-am dorit sa aducem un colt de natura in mijlocul orasului, creat de echipa UNTOLD. Astfel, camera din zona dedicata artistilor a fost umpluta de flori, iar fiecare preparat din meniu a fost montat in jurul unei plante”, explica Chef Foa.

„Parteneriatul cu UNTOLD ne onoreaza si ne motiveaza sa fim mai buni in fiecare an. Faptul ca gandim deja de cativa ani meniuri pentru unii dintre cei mai mari artisti din lume este dovada ca facem foarte bine ceea ce facem. Chiar si dupaaceasta perioada complicata pentru industria de evenimente si HoReCa, Flavours reuseste sa continue strategia de business prin dezvoltarea proiectelor existente si implementarea altoranoi. Ne-am obisnuit clientii cu elemente de noutate, iar experientele internationale, fie ca vorbim despre colaborarile cu experti din alte tari, fie de parteneriate precum cel cu UNTOLD sunt cele care ne determina sa fim mereu inovatori, a declaratConstantin Covaliu, Managing Partner Flavours West.

Expertiza vasta a echipei Flavours este un factor important in succesul coordonarii unor proiecte de anvergura, precum festivaluri cu mii de meniuri, abordate cu creativitate si profesionalism. Cei aproape 20 de ani de experienta in segmentul de catering sunt completati de talentul si pasiunea ce definesc echipa coordonata de Chef Foa, pentru ca rezultatul safie intotdeauna spectaculos.

Despre Flavours Group

Flavours a luat nastere in 2002, ca o companie de catering care livra mancare cum nu se mai gasea in Romania, sub semnatura lui Chef Foa. Si pentru ca fiecare livrare era un eveniment in sine si niciun meniu nu semana cu un altul, s-a dezvoltat firesc si divizia de evenimente tailor-made. Astfel, Flavours a inceput salivreze o experienta 360 pentru toate simturile. Flavours are divizii in Bucuresti si Cluj, iar livrarile se pot face in toata tara.

Din dorinta de a ajunge la cat mai multi romani si a le imbunatati experienta pranzului, in 2015 a aparut Stradale si, pentru prima oara, pranzul dintr-o cladire de birouri, scoala sau institutie publica venea cu o experienta completa – calitate superioara a ingredientelor, gust memorabil, set-up-ul unui restaurant de seara si atmosfera unui festival de mancare. Stradale numara in prezent 16 restaurante deschise si este prezent in cladirile de birouri tip A, in Bucuresti si Cluj, in scoli private, dar si in institutii, precum Ambasada SUA.