Machiajul natural pentru tenul tanar – back to school

1
De Gavrila Alina
25 sept. 2020

Probabil ti-ai achizitionat deja haine noi, potrivitepentru toamna si abia astepti sa-ti etalezi noileoutfituri. Si cum orice tinuta nu poate fi completa faraun machiaj adecvat, trebuie sa stii care sunt trendurile, dar si regulile unui machiaj potrivit pentru tenul tanar.

Tips & tricks mai jos, de la Mihaela Rotaru, make-up artist si trainer la Scoala Rottaru, pentru cititoarele andreearaicu.ro.

Cu totii am admirat cel putin o data femeile aparentnemachiate care promoveaza spa-uri, produsecosmetice de curatare sau hidratare ce apar in spoturipublicitare sau in reviste. „Aparent nemachiate”,subliniaza Mihaela Rotaru, pentru ca, in realitate, toatepoarta cel mai discret machiaj din industrie: machiajultransparent sau no make-up make-up.

Foarte popular printre vedetele de peste ocean, machiajul transparent a capatat popularitate si printrefemeile din tara noastra, fiind solicitat atat pentru a fi purtat zi de zi, cat si pentru evenimente de seara, darmai ales pentru eleve si studente care nu trebuie samearga la cursuri.

Desi minimalist, cere totusi mai mult efort decat am putea crede in prima faza, mai spune Mihaela Rotaru, care detaliaza pasii unui machiaj perfect pentru un ten tanar:

Primul pas este demachierea, urmat de tonifierea sihidratarea tenului.
Incepem cu machiajul ochilor, pentru a evita sapatam baza din cauza resturilor de culoare din fardul de ochi. Vom crea o baza pentru pleoape, din corector, urmat de pudra.
Machiajul ochilor trebuie sa fie unul in nuante pale, neutre, de la culoarea pielii pana la maro, in texturimate, perlate sau cremoase, pe care le aplicam pe pleoapa mobila si pe arcada.
Pliul pleoapei trebuie evidentiat cu ajutorul unuifard in textura mata, de culoare maro, mai spuneMihaela Rotaru.

Nu
trebuie sa uiti de creionul contur, spune make-up artistul, de culoare maro, foarte fin la bazagenelor, iar apoi se trece la machiajul fetei, aplicand un fond de ten fluid.

Un truc de la Mihaela Rotaru: Putem inlocui fondul de ten cu un BB Cream, CC Cream, etc.), astfel incat saobtinem un finish natural si o culoare uniforma. Venimin completare, acolo unde este cazul (zona cearcanelor, centrul feteipentru luminozitatesi altelocuri in care exista imperfectiuni de culoare), cu un corector lejer in nuanta naturala a pielii, iar dacatenul are tendinta de ingrasare, fixam cu o cantitatemica de pudra translucida.

In cazul unui ten uscat sau normal, daca nu ai aplicatpudra, specialistul spune ca se poate folosi un blush cremos, estompat inspre zona parului. Vom obtine, astfel, un aspect proaspat si luminos. In cazul in care am fixat fondul de ten cu pudra, vom aplica un blush pudra, de la jumatatea fetei, ascendent, estompat inspretampla, dupa care aplicam putin iluminator pe zona superioara a pometilor.

Apoi se aplica o cantitate mica de mascara pentru a da profunzime privirii.

Sprancenele se contureaza intr-un mod cat mai discret, urmarind forma naturala a acestora.

Buzele se vor machia in culori cat mai naturale.

Si asta este tot! Machiajul pentru tenul tanar este unulpotrivit si de zi, asa ca nu evita sa folosesti sfaturilemake-up artistului cat mai des.