semne ca esti o narcisista

Tu-ti doresti sa faci bine, dar ceilalti au impresia ca esti mereu rautacioasa. Conflictele in viata sunt perfect normale, dar daca te confrunti in mod constant cu probleme in relatii si te intrebi mereu de ce pare atat de greu sa-ti atingi obiectivele, iar oamenii nu se ridica la asteptarile tale, atunci sunt sanse mari ca tu sa fii problema.

Lumea pare obsedata sa-ti sublinieze ca esti o narcisista. Inainte de a te supara incearca sa privesti dincolo de orgoliul tau pentru ca asta ar putea fi o problema serioasa. Poate ca nu esti o narcisista in toata puterea cuvantului, dar daca ai anumite caracteristici care conduc spre asta, toate relatiile tale sunt afectate in mod negativ de ele.
Nu stii daca esti o narcisista sau nu?

Ei bine, ia-ti cateva minute pentru a raspunde sincer la aceste intrebari descoperite de noi pe yourtango.com:

Te consideri o persoana mandra?

Vrei sa ai mereu cele mai bune lucruri din tot ce exista?

Daca altii nu-ti dau atentia pe care consideri ca o meriti te simti desconsiderata?

Te superi usor sau te simti ofensata daca oamenii nu sunt de acord cu tine?

Critici mai mereu felul in care oamenii ajung la diverse concluzii?

Consideri ca multi oameni sunt prosti?

Cand cineva te jigneste, te simti mai bine doar daca ripostezi?

Te-ai plictisit sa fii mereu singura persoana din camera care intelege tot?

Simti ca viata ta e mai mult frustranta decat distractiva?

Ti se pare ca istoria se repeta in cazul multor relatii pe care le ai si ajung sa se distruga in acelasi punct?

Daca ai raspuns afirmativ la cinci sau mai multe dintre aceste intrebari, atunci probabil ai o personalitate destul de ofensiva si oamenii tind sa te considere o narcisista. Ei cred ca te consideri exagerat de importanta si considera ca ai o nevoie profunda (aproape insistenta) de admiratie si o lipsa de empatie pentru altii.

O narcisista ascunde in spatele acestei masti de ultraincredere, un spirit fragil si vulnerabil

Ei bine, ar trebui sa fii atenta pentru ca singurul lucru mai rau decat sa fii o narcisista get-beget este sa ai cateva dintre caracteristicile unei narcisiste si sa nu fii constienta de ele.

Stim ca gandul de a fi perceputa asa este devastator pentru propriul sine (chiar daca nu vrei sa recunosti). Acest comportament (si mentalitate) iti va pune multe probleme in viata, in atat de multe domenii variind de la relatiile personale la locul de munca… Dar vestea buna este ca poti sa faci ceva in legatura cu asta.
Narcisismul nu actioneaza in toate cazurile la fel si cei mai multi narcisisti sunt in sufletul lor oameni buni. Narcisismul este doar un mod prin care au invatat sa faca fata unor sentimente precum rusinea, nesiguranta si vulnerabilitatea, in timp ce incearcau sa evite o potentiala umilire.

De multe ori, aceste sentiment incep in copilarie. Cercetarile indică faptul ca una dintre cauzele profunde ale narcisismului incepe cu parintii laudand copilul in mod gresit.

Dezvoltarea acestor trasaturi provin dintr-un stil parental prea indulgent sau, dimpotriva, dintr-un stil parenta excesiv de autoritar. Cu alte cuvinte, adultul narcisist fie nu a avut limite in copilarie, fie nu i s-a dat voie sa fie un copil normal. Iar acum la maturitate se asteapta sa fie rasfatat in continuare sau ii trateaza pe toti ceilalti asa cum a fost si el tratat. Iar primul pas este sa constientizeze ca are o problema.

Te invit sa descoperi si un alt articol pe aceeasi tema: “Cum descoperi un narcisist cu o singura intrebare”. Sunt tare curioasa daca vei ghici raspunsul inainte de a da click pe link!

Foto: iStockphoto

Da like paginii noastre de Facebook si o sa gasesti acolo si alte articole utile!