Confesiunile femeilor care au facut avort

Pentru multe femei, o noua sarcina nu este binevenita, iar avortul este solutia salvatoare. Exista foarte multe dezbateri pe marginea acestui subiect, iar multe persoane sunt de parere ca acest gest este o dovada de cruzime. Oamenii de stiinta si medicii au vorbit adesea despre consecintele medicale ale unui avort, insa foarte putin se vorbeste despre consecintele care apar la nivel psihic. Confesiunile femeilor care au facut avort te vor ajuta sa intelegi ce inseamna aceasta experienta cu adevarat si cum le-a schimbat viata, scrie harpersbazaar.com.

Intreruperea de sarcina nu este o interventie usoara, iar femeile care iau aceasta decizie se pot confrunta cu probleme medicale sau psihice. Foarte multe dintre ele au mustrari de constiinta, relatiile le sunt afectate si au tendinta sa dezvolte numeroase frustrari.

Confesiunile femeilor care au facut avort sunt de-a dreptul coplesitoare, intrucat acestea au decis sa vorbeasca deschis despre ce a insemnat aceasta interventie pentru ele.

Confesiunile femeilor care au facut avort

1. Gloria Steinem

Autoarea Gloria Steinem a scris o carte, “My Life On The Road”, pe care a dedicat-o doctorului care a ajutat-o sa faca avort. Iata ce a scris Gloria in prefata cartii:

“Dedic aceasta carte doctorului John Sharpe din Londra, care, in anul 1957, cu un deceniu inainte ca medicii din Anglia sa poata efectua in mod legal un avort din orice motiv, altul decat starea de sanatate a femeii, si-a asumat un risc considerabil in momentul in care a decis sa ajute o tanara de 22 de ani sa faca avort. Stiind doar ca ea si-a luat un angajament pentru a cauta o soarta necunoscuta, el mi-a spus doua lucruri: in primul rand, sa nu spui nimanui numele meu. In al doilea rand, sa faci orice iti doresti cu viata ta.

Draga Dr. Sharpe, cred ca pe dumneavoastra, desi ati stiut ca procedura a fost ilegala la acea vreme, nu v-ar deranja daca mentionez acest lucru dupa moartea dumneavoastra.

Am facut tot ce am putut cu viata mea.

Aceasta carte este pentru dumneavoastra.”

2. Sara Pascoe

Sara Pascoe a scris despre aceasta experienta in cartea sa, “Animal, An Autobiography of a Female Body”.

“Sunt in continuare ce am fost cand eram doar o adolescenta, spunand tuturor ca am fost insarcinata si am facut avort. Sunt inca acea persoana cand spun ca nu ar trebui sa vorbim mai mult despre acest subiect, nu am motive sa fiu rusinata.”

3. Jemima Kirke

Intr-un clip filmat in anul 2015 pentru a sprijini o campanie demarata de Centrul pentru Drepturile de Reproducere, Jemima Kirke a vorbit deschis despre experienta prin care a trecut in momentul in care a decis sa faca avort.

“Eu inca imi vad rusinea si imi este jena ca am ales sa fac intrerupere de sarcina. Asa ca am fost intotdeauna deschisa sa spun povestea mea, mai ales altor femei.”

4. Nicky Minaj

Cantareata Nicky Minaj a declarat pentru revista Rolling Stone ca, atunci cand a facut referire la un copil in melodia “All Things Go”, de pe albumul “The Pink Print”, se referea la un avort pe care l-a facut in perioada in care era adolescenta.

“Am crezut ca o sa mor. Eram doar o adolescenta. A fost cel mai greu lucru pe care l-am facut vreodata. Aceasta decizie m-a bantuit toata viata mea, desi a fost alegerea potrivita la momentul respectiv. Ar fi fost contradictoriu sa spun ca nu a fost alegerea mea. Nu am fost pregatita. Nu am avut nimic de oferit unui copil.”

5. Sinead O’Connor

Cantareata Sinead O’Connor a marturisit care a fost motivul pentru care a scris melodia “My Special Child.”

“N-am avut un sentiment de vinovatie cu privire la avort. Daca as fi avut acum copil, nu as fi fost o mama perfecta pentru acel copil. Nu as fi putut sa lucrez in acest sens. In ceea ce ma priveste, spiritul acelui copil a disparut si, probabil, intr-o zi se va intoarce.”

Daca ti-a placut articolul despre confesiunile femeilor care au facut avort, citeste si: Hillary Clinton a mentionat Romania in discursul despre avort!

Foto: Guliver