Bolile pe care le poate ascunde caderea parului

1
De Gavrila Alina
27 oct. 2021

Cat de important este parul tau pentru tine? Si mai ales, starea lui de sanatate? Cata atentie acorzi look-ului tau? In ce stare se prezinta parul tau? E sanatos? Cade in limite normale?Stii care sunt aceste coordonate? Iata-le.

In mod normal, un om pierde, in medie, pana la 50-100 de fire de par pe zi. La tine cum e? Te situezi in limitele normale? Sau bifezi mai mult de 100 de fire pe zi? Atunci, probabil ca e nevoie sa investighezi ce te macina si cum te afecteaza stresul. Sau alte boli si afectiuni.

Alimentatia dezechilibrata

Una dintre cauzele frecvente ale caderii parului este alimentatia defectuoasa sau saraca in vitamine, minerale si proteine”, spune Alina Rau, Lead Trainer Nioxin Romania.

Toamna si iarna, e nevoie sa acorzi mai multa atentie alimentatiei. Un regim mai putin bogat in vitamine si minerale poate genera o cadere mai accentuata a parului. Stii de ce? Pentru ca anemiile si avitaminozele pun in pericol folicul de par. Adica o radacina mai slaba a firului de par si o cadere si mai accentuata a acestuia. Si asta nu e tot. Diabetul sidezechilibrele tiroidei pot provoca schimbari hormonale in organism. Mai exact, conduc la o cadere puternica a parului.

Bolile tiroidei

Si, daca vrei sa crezi ca lista bolilor care pot genera caderea parului se opreste aici, atunci nu te grabi sa tragi concluzii. Ia in calcul si dermatica seboreica. Completata de stres si de teama caderii parului. De unele retete de frumusete prea agresive, aplicate dupa ureche. Si fara sa tii cont de sfatul specialistului.

Azi, mai mult decat oricand, e nevoie sa te asiguri cafolosesti produse de ingrijire adaptate tipului tau de par. Azi,poti alege game cosmetice profesionale care combat caderea parului. Produsele Nioxin mentin parul cat mai sanatos. Ele ajuta radacina firului de par sa ramana vie un timp cat mai indelungat”, adauga specialista Nioxin.

Fii pe faza! Alege sa te zbati pentru tine si pentru frumusetea parului tau.